Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 2 december, 2015 - 06:19Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:19

Lång handläggningstid på miljöbyrån

Landskapsregeringen anser att handläggningen brustit gällande en anhållan som Brändö Lax Ab lämnade in till miljöbyrån för några år sedan.
I juni 2012 ansökte Brändö Lax Ab om att få tillgodoräkna sig ett outnyttjat odlingstillstånd vid Lejgrund som ett förbättringsöverskott vid förnyelse av sina tillstånd. Först i oktober 2015 fick bolaget svar, att det inte var möjligt.
Brändö lax klagade till justitieombudsmannen och nu har JO bett handläggaren och landskapsregeringen förklara hur handläggningen gick till och varför den tog så länge.
Handläggaren skriver till JO att handläggningstiden blev lång eftersom man ville invänta resultat av ett nystartat projekt som bland annat skulle utreda just möjligheterna till kompensationsåtgärder och förbättringsöverskott. Landskapsregeringen menar dock att handläggningen tog för lång tid och social- och miljöavdelningen har därför börjat se över avdelningens interna kontroll gällande uppföljning av oavslutade ärenden. 

Reporter: Malin Lundberg
malin.lundberg@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »