Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 18 mars, 2024 - 19:00Uppdaterad: måndag, 18 mars, 2024 - 19:00

Lantrådet vill att lagtinget överväger paragraf 22 – ger möjlighet att lyfta skattegränsen direkt i riksdagen

Lantrådet Katrin Sjögren (Lib) vill att lagtinget överväger att aktivera paragraf 22 i självstyrelselagen för att skicka en hemställan till riksdagen om problemen kring skattegränsen. Det skriver hon i en insändare i dag.  

– Det känns som om vi frustrerat pratar med oss själva och få, om ens någon, lyssnar av de som skulle ha möjlighet att förändra och förbättra. Vi behöver göra ett allvarligt försök att få upp frågan på politisk nivå i riksdagen, skriver Sjögren. 

Paragraf 22 i självstyrelselagen ger initiativrätt i riksdagen och det skulle, enligt lantrådet, vara möjligt för till exempel lagtingets gruppledare att göra en hemställan. Frågan skulle då behöva lyftas direkt i riksdagen för behandling. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »