Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 6 oktober, 2015 - 11:13Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:27

Lärare måste sätta egna gränser

-Lärarna måste själva lära sig att sätta gränser för vad de mäktar med i sitt eget arbete. Det säger Sune Alén, lärare och ordförande i Akava Åland. Enligt Alén måste facket nu börja titta på om det behövs förändringar i kollektivavtalet som gäller lärarnas arbetssituation. Diskussionen har kommit upp med anledning av en enkät som Ålands lärarförening gjort bland medlemmarna. Enligt föreningens ordförande Tove Waller är den allmänna uppfattningen att lärarna fått fler arbetsuppgifter.

-Enkäten visar att 70 procent av lärarna i samtliga stadier fått fler arbetsuppgifter och endast tio procent sa att dom också blivit av med någonting, säger Tove Waller som påpekar att det gäller allt från digitalisering till dokumentation och föräldrakontakter.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »