Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 10 oktober, 2016 - 14:29Uppdaterad: måndag, 10 oktober, 2016 - 14:40
  • Fruktodling berömdes i utvärderingen av det förra LBU-programmet.

LBU-utvärderade höll inte måttet

Skatteintyg på finska var en sak som fällde en av de två anbudsgivarna på att utvärdera det pågående landsbygdsutvecklingsprogrammet.

 Det är det Helsingfors-baserade bolaget KPMG som inte lyckades få alla bilagor på svenska, men som också saknade en del övriga så kallade ska-krav i upphandlingen. Men inte heller den andra anbudsgivaren, Nordregio i Stockholm, klarade alla krav, varför upphandlingen nu görs om.

- Vi gör om anbudsomgången med relativt kort svarstid. Nästa år skall det göras en fördjupad analys av LBU-programmet, så vi är angelägna att snart knyta till oss en utvärderare, säger jordbruksbyråns chef Sölve Högman.

LBU-programmet, som avslutas år 2020, skall utvärderas årligen, men två gånger blir det en mer fördjupad analys, varav den första nästa år. Nästan 58 miljoner euro finns i det nu pågående LBU-programmet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »