Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 december, 2022 - 14:37Uppdaterad: fredag, 16 december, 2022 - 16:53
  • Lemland jobbar på att bryta den negativa ekonomiska trenden. Arkivbild.

Lemland antog budget med underskott

Fullmäktige i Lemland godkände budgeten för 2023 på sitt senaste möte och resultatet väntas bli ett minus på knappt 125.000 euro.

Lemland har gått på minus under flera år och kommunen för många diskussioner om vad som kan göras annorlunda för att bryta den trenden.

- Det tär naturligtvis på kassan och vi har olika förslag på vad som kan göras för att få svarta siffror på sista raden, säger kommundirektör Julia Lindfors.

I den kommande budgeten finns en hel del pengar anslaget för utredningar om vad som behöver göras i framtiden, bland annat renovering av Sveagården och ytterligare ett klassrum till skolan för att lösa utrymmesbristen.

Lemland lånar pengar för investeringar, något de gjort de senaste åren
- Den enskilt största investeringen är en ny släckningsbil till frivilliga brandkåren där kommunen betalar 200.000 euro och landskapet ger lika mycket i bidrag, säger Julia Lindfors.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »