Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 25 maj, 2015 - 14:01Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:48

Lib-kritik mot bokslutspresentation

Liberalerna kritiserar starkt landskapets sätt att presentera fjolårets bokslut.
- Varför är man så rädd att visa upp de verkliga siffrorna som med all tydlighet visar att vi verkligen inte har en budget i balans, säger Tony Asumaa.
Liberalerna vill nu inför valrörelsen ge en, som de säger, riktig bild av hur ekonomin ser ut.
- Det verkliga underskottet är 45,8 miljoner och enda orsaken till att man presenterade bokslutet som ett plus på 2,8 miljoner var att man skjutit till 36 miljoner i Paf-pengar och det ger ett märkbart utslag, menar Asumaa.
- Det är nästan ansvarslöst att ge en sådan här bild, extraordinära utgifter och inkomster ska alltid anges. Dessutom är antagligen toppen nådd vad gäller klumpsumman, det var troligen sista året den stiger, säger Mats Perämaa.
- Paf är starkt konkurrensutsatta och landskapet kan inte räkna med fortsatt stor vinst. Det är inte farligt att gå till banken och låna, men istället pumpar man nu Paf:s kassa tom, säger Asumaa.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »