Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 22 juni, 2016 - 16:00Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:16

Ljummet mottagande för kommunförslag

-Det blir svårt för kommunpolitikerna att sälja in ett förslag där de enskilda kommunerna inte har speciellt mycket att vinna, utan där vinsten främst ligger hos Åland som en helhet. Det säger Jomala kommunstyrelses ordförande Harry Jansson, C, om förslaget till en kommunstruktur där Åland delas in i fyra kommuner.

Föglös kommundirektör Niklas Eriksson säger i en kommentar att man aldrig vet vad framtiden för med sig, men i nuläget tror han att det är bättre att Föglö får fortsätta som en självständig kommun. Det nya förslaget till kommunstruktur innebär att Åland delas in i Norra Åland, bestående av Sund, Saltvik, Finström, Geta och Vårdö, Västra Åland bestående av Eckerö, Hammarland och Jomala, Södra Åland bestående av Mariehamn, Lemland, Lumparland och Föglö samt Skärgården, bestående av Brändö, Kumlinge, Sottunga och Kökar. 

Reporter: Tomas Tornefjell
redaktionen@radiotv.ax

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »