Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 5 april, 2024 - 09:15Uppdaterad: fredag, 5 april, 2024 - 15:25

Löfström lämnade in spörsmål angående beredskapslagen

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström har lämnat in ett skriftligt spörsmål angående Ålands medverkan i reformen av beredskapslagen. 

– Frågan om beredskapslagen och Åland är ytterst viktig både principiellt och i praktiken. Beredskapslagen har betydande inverkan också på Åland, något vi såg under pandemin, där ansvariga myndigheter inte alltid är statliga, utan hör till självstyrelsens ansvarsområde och fungerar på ett annat sätt, skriver Mats Löfström i ett pressmeddelande. 

Ett lagstiftningsprojekt pågår för tillfället med att förnya beredskapslagstiftningen. Mats Löfström ingår i den parlamentariska uppföljningsgruppen. 
– Det finns problem i tillämpningen av beredskapslagen på Åland, vilket påpekades av grundlagsutskottet redan år 2009. Grundlagsutskottet efterlyste då en överenskommelseförordning som ännu inte har utformats, skriver Löfström. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »