Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 8 mars, 2024 - 09:17Uppdaterad: fredag, 8 mars, 2024 - 12:46
  • Kristoffer Lundberg driver Haga kungsgård. Arkivbild.

ÅT: LR beställer granskning av Haga-avtal

Landskapsregeringen har beställt en extern revision som ska granska huruvida arrendeavtalen mellan landskapets Fastighetsverk och Haga kungsgård är marknadsmässiga, rapporterar Ålandstidningen. 

Finansminister Mats Perämaa (Lib), säger att det inte finns någon anledning att tro att avtalen inte skulle vara korrekta. 

– Jag har ingen förutbestämd uppfattning utan kan bara konstatera att det varit en ganska livlig diskussion ute i samhället. Det är bäst för alla parter att reda ut hur det ligger till, säger Perämaa till tidningen. 

Avtalen och förhållandena mellan arrendatorn och Fastighetsverket har diskuterats i kölvattnet av landskapsregeringens krisstöd till mjölkgårdar. Enligt tidningen välkomnas revisionen av alla parter som vill få slut på spekulationer kring jäv. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »