Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 5 mars, 2024 - 10:01Uppdaterad: tisdag, 5 mars, 2024 - 12:48

LR inför nolltolerans för gåvor och förmåner

Ålands landskapsregering har uppdaterat sin antikorruptionspolicy för den allmänna förvaltningen. Det införs nu en nolltolerans för gåvor och förmåner i samband med myndighetsfunktionen.

Ålands statistik och utredningsbyrå, Åsub, gjorde en tillitsstudie 2022 som visade att korruptionsnivån generellt sett är låg på Åland. Men enligt ett pressmeddelande från landskapsregeringen finns det en uppfattning om att korruption förekommer, trots att man inte mottagit några anmälningar för korruption. Nu vill man adressera den här uppfattningen proaktivt, där antikorruptionspolicy ska fungera som ett övergripande styrdokument. Landskapsregeringen trycker på vikten av att arbeta enligt riktlinjerna i policyn för att säkerställa en opartisk och förtroendefull förvaltning.

Policyn går att hitta HÄR

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »