Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 30 maj, 2016 - 15:31Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:18

Man döms för våldtäkt efter omröstning

Ålands tingsrätt dömde i dag efter omröstning en man för våldtäkt och tvingande till sexuell handling. De två nämndemännen röstade för fällande dom medan tingsdomaren röstade för att fria mannen.
Enligt domen ska mannen ha gått med en kvinna från en restaurang i Mariehamn till en undanskymd allmän plats i närheten. Kvinnan hävdar att mannen sedan våldförde sig på henne, medan mannen sa att kvinnan frivilligt följt med honom och att de tagit på varandra, men sedan slutat med det och gått tillbaka till restaurangen. På måndagen polisanmälde kvinnan mannen.
Kvinnans berättelse stöds av att hon före hon gjorde polisanmälan berättade för två vittnen att hon tvingats till sexuellt umgänge. Den stöds också av ett läkarintyg om att hon fått långvariga psykiska men efter händelsen och av ett annat läkarintyg om att hon ett par dagar efter händelsen haft vissa rodnader på kroppen. Efter tingsrättens omröstning dömdes mannen till ett år och sex månaders villkorligt fängelse och till att betala 9200 euro i ersättning till kvinnan. Han ska också betala kvinnans rättegångskostnader och bevisningskostnaderna i målet.

Reporter: Malin Lundberg
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »