Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 27 september, 2016 - 10:17Uppdaterad: torsdag, 29 september, 2016 - 09:55

Mariehamn tvåa på ungdomsbrottslighetslista

Mariehamn är näst värst i Svenskfinland när det gäller ungdomsbrottslighet. Det visar en granskning som Yles program Spotlight gjort. Enligt granskningen begår 67 av 1000 minderåriga i Mariehamn brott per år. En motsvarande utredning där personer mellan 18 och 21 år räknas med visar att Mariehamn är värst bland de svenskspråkiga kommunerna.

Spotlight har pratat med den åländska polisen som menar att statistiken kan bero på att brott som begås på färjorna räknas med i Mariehamns siffror.

Under 2011-2015 som är de år Spotlight baserat sin undersökning på var 661 minderåriga misstänkta för brott i Mariehamn. Det handlade om 205 trafikförseelser, 91 fall av äventyrande av trafiksäkerheten och smitning i vägtrafik, 17 fall av grovt äventyrande av trafiksäkerheten, 69 alkoholförseelser, 37 snatterier, 34 skadegörelser, 25 stölder, 21 kränkningar av integritet och frid samt ärekränkningar och 22 övriga brott mot rättskipning, myndigheter och annan ordning.

Reporter: Malin Lundberg
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »