Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 20 september, 2017 - 13:49
  • LAndskapsregeringen, med lantrådet Katrin Sjögren i spetsen, får besök från ministerierna i morgon. Arkivfoto: Ulf Weman

Ministerier besöker Åland

Tjänstemän från ministerierna i Helsingfors besöker Åland i dagarna två som ett led i landskapsregeringens charmoffensiv österut.

13 tjänstemän som är ålandsansvariga vid sina ministerier anländer i morgon torsdag med lagstiftningsrådet Janina Groop-Bondestam i spetsen. Hon är föredragande i ålandsärenden vid statsrådet och var också generalsekreterare i Ålandskommittén, som i juni lämnade sitt betänkande över en ny utvecklad autonomi för Åland.

Tjänstemännen träffar landskapsregeringen med lantrådet Katrin Sjögren i spetsen, landshövding Peter Lindbäck och på fredagen lagtinget med talman Johan Ehn innan det blir en rundtur på skördefesten.

- Besöket är ett led i landskapsregeringens strategi att bättre informera om och bekanta beslutsfattare med Åland och bygga upp starkare personliga kontakter, skriver landskapsregeringen i ett pressmeddelande.

Meningen är att två gånger per år, till Åland blomstrar på våren och till skördefesten på hösten, bjuda in olika nyckelgrupper i riket som tjänstemän, politiker, journalister och företagare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »