Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 18 mars, 2024 - 15:38Uppdaterad: måndag, 18 mars, 2024 - 17:16

Ministern om hästar på allmän väg: “Det är något vi får fundera på”

Hästar passar varken på gång och cykelbanan eller på huvudvägen, säger infrastrukturminister Camilla Gunell gällande vägtrafiklagen som träder i kraft 1 april.

Lagen säger att hästar fortsättningsvis inte får framföras på gång - och cykelbanor och är att betrakta som långsamtgående fordon som ska vara på allmän väg. 
Gunell intervjuas i Ålands Radio om folkhälsostrategin och kommer där in på hästarnas potentiella framfart. Hon menar att det knappast är bra för hästarna att samsas på huvudleder, men att det huvudsakliga syftet med gång- och cykelbanor är att skapa en trygg trafik för cyklister och fotgängare. 
– Hästarna blir lite i kläm där. De passar varken på cykelbanan eller huvudvägen. Det är något vi får fundera på, hur vi ska främja ridintresset och var hästar bäst kan ta sig fram, säger Camilla Gunell.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »