Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 21 mars, 2024 - 14:13Uppdaterad: torsdag, 21 mars, 2024 - 15:41

Minst fem års fängelse yrkas för grovt sexuellt utnyttjande av barn

En man stod tidigare i veckan åtalad i Ålands tingsrätt för två fall av sexuellt utnyttjande av barn, där en av åtalspunkterna är grov.  

I åtalspunkten om grovt sexuellt utnyttjande av barn står det i stämningsansökan bland annat att mannen idkat upprepade samlag med målsägande, som under gärningstiden var mellan 10 och 13 år gammal. Gärningsperioden uppges till drygt tre år och gärningarna ska ha ägt rum både i Sverige och på Åland.  

I åtalspunkten sexuellt utnyttjande av barn ska mannen utsatt ett annat barn som var mellan 10 och 13 år gammalt för sexuella handlingar. Gärningsperioden uppges i stämningsansökan även här till tre år, men senare än den första åtalspunkten.  

Åklagaren yrkar på ett fängelsestraff på minst fem år i målet. Svaranden bestrider båda åtalspunkter. Dom i målet faller senare. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »