Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 3 januari, 2021 - 15:58Uppdaterad: söndag, 3 januari, 2021 - 16:08

Mordutredningen fortskrider

På söndagen meddelade polisen hur utredningen av det misstänkta mordet i Eckerö fortskrider. 

Polisen skriver i ett pressmeddelande att det snart efter branden den 26.12 framkom uppgifter som gav skäl att misstänka att branden var anlagd. I och med att en person omkom i branden samt omständigeterna runt branden gjorde att polisen registrerade en anmälan om mord och grov skadegörelse. 

Förundersökkningsledare Tommy Thörnroos säger att utredningen kring händelsen är omfattande.

- Det är många olika aspekter som ska tas reda på och synas. Ur ett åländskt perspektiv är det en ovanlig händelse att vi utrder mord, säger han. 

Tommy Thörnroos säger att man pratat med till exempel vittnen och målsägande i fallet. Polisen följer nu upp olika omständigheter såsom hur branden startat och spridit sig, analyserar provsvar och fortsätter att förhöra. 

I går meddelades att en person häktats och är skäligen misstänkt för mord och grov skadegörelse. Tommy Thörnroos säger att han inte kan uttala sig ytterligare kring exemplevis den misstänkte personen. 

Allmänheten välkomnas lämna in tips till 0408479550 eller tips.aland@polisen.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »