Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 15 februari, 2023 - 06:48Uppdaterad: onsdag, 15 februari, 2023 - 07:55

Motorcyklist döms för äventyrande av trafiksäkerheten

Efter en omkörning med en motorcykel, som uppmättes till 92 kilometer i timmen på en 50-sträcka, döms en man av Ålands tingsrätt för äventyrande av trafiksäkerheten.

Det var i augusti 2021 som mannen körde sin motorcykel på väg in mot Mariehamn över Svibybron. Mannen körde om tre bilar samtidigt som en polis uppmätte hastigheten till 92 kilometer i timmen. Mannen stoppades kort därefter av samma polis och tilldelades böter samt ett tio dagars körförbud. Motorcyklisten accepterade körförbudet men ansåg att böterna skulle förkastas då han anser att överhastigheten inte var bevisad.

Bland annat hävdar mannen att vinkeln mellan honom och polisen, samt avståndet, kunde gett upphov till en felaktig avläsning. Tingsrätten går dock på åklagarens linje och dömer mannen till 22 dagsböter som motsvarar 990 euro. Domen har inte vunnit laga kraft.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »