Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 26 augusti, 2016 - 05:53Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:10

Näringslivet uppdaterades om världsläget

En internationell utblick med en uppdatering av hur världen ser ut. Det var temat under gårdagens Näringslivsdag på Alandica. Dagen arrangerades som vanligt av Ålands näringsliv och vd Anders Ekström säger att tanken med årets tema var att näringslivet skulle få uppdaterad information om världsläget. Enligt föreläsaren och journalisten Staffan Landin mår världen bättre än vad de flesta tror.

-Det florera många myter om världsläget på grund av att folk väljer att tro och tycka i stället för att ta del av den senaste statistiken inom området. Det säger Staffan Landin. Näringslivsdagen inleddes med ett föredrag om den digitala utvecklingen inom detaljhandeln av Michael Lemner från företaget TimTam Consulting. Enligt honom står detaljhandeln mitt inne i en revolution där butikerna måste sätta kunden i centrum och finnas på alla plattformar för att överleva.

-Click and collect, där kunden beställer på nätet och sedan hämtar sin vara i en fysisk butik är en lösning som växer, så den som har en butik bör också erbjuda e-handel. Det säger Michael Lemner.

Reporter: Tomas Tornefjell
redaktionen@radiotv.ax
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »