Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 29 augusti, 2016 - 11:41Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:10

Nekat Paf-bidrag blir fall för HFD

Föreningen Norden har besvärat sig till Högsta förvaltningsdomstolen efter att landskapsregeringen avslog föreningens ansökan om extra verksamhetsstöd ur Paf-medel i juni 2016. Föreningen sökte pengarna för att den omvandlat en heltidstjänst till två deltidstjänster på vardera 75 procent, alltså för att finansiera en personalökning om en halv tjänst. Föreningen Norden menar att bidragstilldelningen inte följt föreningens verksamhetsutveckling vilket lett till att de gjort negativa ekonomiska resultat de senaste åren.
Landskapsregeringen skriver i sitt utlåtande till Högsta förvaltningsdomstolen att man redan 2013 uppmanade föreningen att vara återhållsam gällande anställningar med tanke på att stödnivån framöver var osäker. Landskapsregeringen skriver också att föreningen mellan år 2015 och 2016 höjt sina löner drastiskt och över gängse kollektivavtalshöjning för motsvarande tid. Man ser inget skäl att ompröva sitt beslut.
   På Föreningen Norden håller man inte med om att lönerna höjts drastiskt utan påpekar att man följer landskapets tjänstekollektivavtal.
-Det innebar den allmänna löneförhöjningen på 0,3 procent 2015 och 12 euro per månad för deltidstjänsterna i år, säger vikarierande verksamhetsledare Bror Myllykoski.

Reporter: Malin Lundberg
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »