Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 27 juli, 2015 - 15:45Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:38

Nordic Jetline bryter mot avtal?

Driftsprivatiseringen av norra linjen som inleddes i början av juni i år med övergången av driften av m/s Viggen, har oklarheter gällande vem som är arbetsgivare för personalen ombord. Det hävdar fackförbunden Finlands Skeppsbefälsförbund och Finlands Maskinbefälsförbund i en skrivelse till landskapet.

Det var Nordic Jetline Finland Oy som vann upphandlingen om skärgårdstrafikens norra linje. När den nya entreprenören tog över trafiken så fick personalen en förfrågan om att övergå som så kallade gamla anställda, och då har det bara talats om att övergå till Nordic Jetline. Men när lönerna nu betalades ut för första gången framgick det att arbetsgivaren heter Kalbåda Shipping Oy. Oscar Berndtsson är VD i båda bolagen.

Fackförbunden anser att det här är ett klart avtalsbrott mellan landskapet och Nordic Jetline, men Oscar Berndtsson tycker annorlunda:

- Vi får använda underleverantörer så länge landskapsregeringen accepterar det, och det har de gjort, säger han till Ålandstidningen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »