Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 23 januari, 2015 - 17:11Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:04

Ny ansökan om kommunsammanslagning

Det är en ny ansökan på gång från tre kommuner på norra Åland att få en utredning om följderna av en kommunsammanslagning. Det avslöjade kansliminister Wille Valve när han vid lagtingets frågestund i dag fick frågan av liberalernas Viveka Eriksson, om varför landskapsregeringen sa nej till den förra ansökan. Det är kommunstyrelserna i Finström, Geta och Sund som vill ha en utredningsman tillsatt av landskapet. Wille Valve menade att den första ansökan var dåligt formulerad, och framhöll i sitt svar att det finns flera samordningsprojekt på gång mellan kommunerna. Men Viveka Eriksson framhöll att det här uttryckligen handlar om samgående, och en vilja att få konsekvenserna av det utredda. En ny förfrågan om att utreda en kommunsammanslagning på norra Åland är alltså på gång, vilket kansliminister Wille Valve välkomnar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »