Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 25 mars, 2024 - 05:58Uppdaterad: måndag, 25 mars, 2024 - 07:49

Ny arbetsgrupp inom ÅHS: “Våld i nära relationer så vanligt att det är ett folkhälsoproblem”

ÅHS nya arbetsgrupp för våld i nära relationer ska fokusera på att förtydliga arbetet i fallen med personer som lever i en relation de inte är beredda att lämna där det förekommer våld.

Det säger ledande socialkurator Sofia Dahlén som ingår i gruppen.  
– Vi kan vårda skador och de bitarna, där är vi duktiga, men att bemöta och förhålla oss till det lågintensiva länge pågående våldet är svårare, säger hon. Arbetsgruppen har varit verksam sedan årsskiftet och består av sex personer från olika enheter inom sjukhuset.  
Gruppen ska ha ett övergripande ansvar för sjukhusets interna processer och screeningar av våldsutsatta och koordinera arbetet. 
Till sin hjälp har gruppen fler ansvarspersoner än tidigare ute i ÅHS verksamhet. 
Gruppens ordförande psykiatrisk sjukskötare Anna Backas säger att våld i nära relationer är så vanligt förekommande att det är ett folkhälsoproblem.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »