Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 14 mars, 2024 - 16:57Uppdaterad: torsdag, 14 mars, 2024 - 16:57

Ny förpackningsansvarig beräknas starta 1 juli

Bolaget Sumi Oy ser fram emot att börja sköta producentansvaret för förpackningar på Åland, via sitt dotterbolag Sumi Åland Ab.

Mika Surakka som är vd för Sumi Oy säger att man har anställt en svenskspråkig person som ska ansvara för verksamheten på Åland som beräknas starta den 1 juli. 
– Vi har en administrativ roll och kommer att anlita lokala företag för arbetet med att samla in och hantera förpackningarna. Dessa skickas sedan vidare till Sverige och Finland för återvinning, säger Mika Surakka. 

Enligt lag måste två tredjedelar av befolkningen ansluta sig för att verksamheten ska komma igång, förhoppningen är att samtliga kommuner ska ansluta sig. 
– Vi vill gärna samarbeta med producenterna på Åland och få ordning på arbetet med att samla in och återvinna förpackningarna, säger Mika Surakka. 

Ålands näringslivs vd Susanne Olofsson är glad över att Sumi Oy åtagit sig uppdraget. Nästa steg blir att få alla avtal på plats och skicka in en ansökan till miljöbyrån om att få bedriva verksamheten. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »