Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 27 augusti, 2015 - 07:44Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:34

Ny Leader-strategi snart klar

I går ordnades det sista hörandet inför den nya Leaderstrategin som för närvarande tas fram. Representanter för Leader Åland har rest runt i landskapet för att höra vad folk vill ha ut av det EU-delfinaniserade stödet, och i går nådde man sista orten som var Mariehamn.
Knappt 1,3 miljoner euro finns vikta för Leaderprojekt fram till 2020 och kunskap, skärgård, miljö och byar är nyckelord för den kommande perioden.
Leader Ålands verksamhetsledare Charlotta Solax säger att det slutgiltiga strategidokumentet skall vara klart den 4 september.
- I samband med att strategin lämnas till landskapsregeringen skickar vi även ut den till våra medlemmar och intressenter samt publicerar den på vår hemsida så att alla har möjlighet läsa och kommentera den. En eventuell revidering görs efter det, säger hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »