Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 26 mars, 2015 - 14:47Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:55

För och mot proffsboxning

Det råder delade meningar inom stadsfullmäktige till att slopa förbudet mot boxning inom stadens anläggningar. Liberalerna och socialdemokraterna säger via sina gruppledare att partierna tycker att förbudet ska finnas kvar. Moderaterna, centern och Ålands framtid har inte diskuterat frågan ännu, men är inte främmande för att tillåta boxning.

- Jag tycker det är en bra idé, den proffsboxning som normalt sett förknippas med Norden brukar vara rätt välskött, säger centerns Jörgen Pettersson.
Enligt Ålands Idrotts stadgar räknas boxning som en fullt acceptabel idrott och dom har möjlighet att ge verksamhetsstöd till en boxningsklubb. Däremot har dom inte diskuterat om det är skillnad på boxning och proffsboxning. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »