Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 17 oktober, 2022 - 15:29Uppdaterad: måndag, 17 oktober, 2022 - 15:29
  • Arkivfoto från Ålands tingsrätt.

Ord mot ord i tinget

Ord stod mot ord under dagens rättegång i Ålands tingsrätt.

Enligt ledande landskapsåklagare Roger Eriksson har den åtalade mannen misshandlat sin granne genom att greppa tag i hans kläder och knuffa målsägande så att han ramlade i trappan i anslutning till sin lägenhet.

Den åtalade mannen bestred misshandeln och förnekade att han varit på den aktuella platsen vid den aktuella tidpunkten. De två männen bor i samma trappuppgång och har haft konflikter med varandra under flera års tid. Konflikterna har bland annat resulterat i att målsägande satt upp drygt 30 lappar i huset med förnedrande påståenden om den nu åtalade mannen.

Åklagare Roger Eriksson anser att åtalet om misshandel är styrkt och att den åtalade ska dömas till mellan 30 och 40 dagsböter. Målsägandes biträde Trond Hornseth delar åklagarens bedömning. Målsägande yrkar på ett skadestånd på 3000 euro för bestående smärtor.

Den åtalades försvarare Guy Björkqvist sade att beloppet är för högt. Om tingsrätten anser att den åtalade är skyldig till misshandeln så är 20 dagsböter en rimlig påföljd.

Dom meddelas fredag 28 oktober klockan 15.00.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »