Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 7 mars, 2024 - 06:20Uppdaterad: torsdag, 7 mars, 2024 - 12:39
  • Ludvig Winberg och Anna Ingman. Foto: Tomas Tornefjell

Paf ska minska sina växthusgasutsläpp med 90 procent

Ålands penningautomatförening, Paf, har satt ett vetenskapligt baserat klimatmål som innebär att man ska minska sina utsläpp av växthusgaser med 90 procent senast år 2040, för att nå Net-Zero.

 Miljöspecialist Anna Ingman säger att deras största utsläpp kommer från köp av varor och tjänster och att det krävs ett brett samarbete med leverantörer och partners för att nå fram till det önskade resultatet.  

– Vi vill få tillgång till leverantörernas data så att deras utsläpp också syns i  våra utsläpp, säger Anna Ingman. 

Klimatmålet har validerats av den internationella organisationen Science based targets initiative; SBTI, som bland andra Världsnaturfonden står bakom. Kommunikationschef Ludvig Winberg säger att SBTI är en seriös aktör som erbjuder ett robust och vetenskapligt ramverk kring klimatmålsättningar och metoder. Initiativet lanserades i samband med Parisavtalet 2015 och är i linje med det som krävs för att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 °C.   

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »