• Parkgatan 24 har renoverats och nu får man pris för utomordentligt väl genomfört arbete. Pressbild.
Publicerad: tisdag, 29 augusti, 2017 - 11:25, uppdaterad: tisdag, 29 augusti, 2017 - 11:26

Parkgatanrenovering premieras

Renoveringen samt om- och tillbyggnaden av det K-märkta bostadshuset på Parkgatan 24 är ett exempel på ett utomordentligt väl genomfört arbete.

Det konstaterar stadsarkitektkontoret som därför i går tilldelade ägaren till huset, fastighetsaktiebolaget Tullarns äng företrätt av Johnny Hellman, stadens hedersomnämnande Chiewitz-priset för renoveringen.

Bostadshuset från 1927 är ritat av Ja. Lundqvist och vid renoveringen har fasaderna återställts enligt originalritning. Tillbyggnaden har stilmässigt anpassats till husets karaktär och inomhus har 1930-tals detaljer bevarats. En arkitektoniskt och kulturhistoriskt värdefull byggnad har återfått sin glans konstaterar stadsarkitekt Sirkka Wegelius och stadsutvecklingsnämndens ordförande Tom Forsbom.

Mera om detta hör du i Kulturen i morgon.

Fler Nyheter

Attacken kom från Ryssland och Ukraina

Ålcoms vd Daniel Dahlén intervjuas av Nina Smeds
I eftermiddags drabbades åländska hemsidor av en ny överbelastningsattack, så kallad DdoS-attack. Attacken medförde internetstörningar från kl 15 till 17.30 säger Ålcoms vd Daniel Dahlén. -Det här var explicit riktad mot åländska webhotell och deras kunder.

Även Löfström kritisk mot Lundberg

Även Ålands riksdagsledamot Mats Löfström är kritisk mot att Nordiska Rådets president Britt Lundberg gick emot den finländska delegationen och röstade nej till att göra finskan, och isländskan, till officiella språk i det nordiska samarbetet.

Nextjet har sökt nytt transporttillstånd

Flygbolaget Nextjet har fått ordning på sina finanser och har ansökt om permanent transporttillstånd. Det uppger Svenska Yle.

Ny attack ger internetstörningar

En ny överbelastningsattack, så kallad DDoS-attack, har medfört internetstörningar i dag.

”Lundberg sviker Finlands riksdag”

Kritiken mot Britt Lundberg från finländskt håll låter inte vänta på sig. Nordiska Rådets president sviker Finlands riksdag, skriver vice ordföranden i Finlands delegation i Nordiska Rådet, socialdemokraten Maarit Feldt-Ranta.

NR-presidenten röstade emot finskan

Britt Lundberg intervjuas av Ulf Weman:
Nordiska Rådets president Britt Lundberg gick emot den finländska delegationen och röstade nej till att göra finskan, och isländskan, till officiella språk i det nordiska samarbetet.

Insekter kan få säljas som livsmedel

Miljöskyddsinspektör Anders Tufvesson vid ÅMHM och matcoachen Harriet Strandvik om insekter som mat:
Jord- och skogsbruksministeriet vill att Finland ska tillåta att insekter ska få födas upp och säljas som livsmedel.

Carus fick nej på näringsrätt

Teknikföretaget Carus i Mariehamn får avslag på ansökan om permanent näringsrätt. Bara en av de fem styrelseledamöterna har åländsk hembygdsrätt och kansliminister Nina Fellman, socialdemokrat, vill inte ge ett undantag och ytterligare urvattna näringsrättsreglerna.

Hyfsad spannmålsskörd i år

Mikael Berglund och Börje Karlsson intervjuas av Ann-Christine Karlsson
Årets spannmålsskörd verkar bli relativt bra trots en kall och sen sommar. Priserna har också hållits stabila utan större förändringar.