Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 6 maj, 2024 - 06:10Uppdaterad: måndag, 6 maj, 2024 - 07:36

Personuppgifter läckte ut från läroplattform – DI ställer frågor till utbildningsavdelningen

En anmälan har kommit in till Datainspektionen gällande läckta personuppgifter i Mariehamns stads tillsyn av hemundervisning.  
 

Det är Mariehamns stad själva som anmält läckan då den upptäcktes. Det var när en läroplattform togs i bruk som personuppgifter läckte ut till användare av plattformen. Uppgifterna var synliga på plattformen runt två timmar. 

Lena Nordman, chef för Datainspektionen skriver i ett mail till Ålands Radio att man nu har uppmärksammat Mariehamns stad på skyldigheten att göra en GDPR-enlig konsekvensbedömning innan en plattform tas i bruk. 

Då läroplattformen togs i bruk på inrådan av landskapets utbildningsavdelning har Datainspektionen vidare ställt frågor till utbildningsavdelningens personal. Därifrån har man ännu inte fått svar.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »