Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 8 mars, 2014 - 12:25Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:05

Pia Sundhage årets feminist på Åland

Fotbollstränaren Pia Sundhage får utmärkelsen årets feminist av Feministakademin på Åland. Det presenterades på den internationella kvinnodagen, i lördags.
Pia Sundhage är förbundskapten i det svenska damlandslaget som just nu är på träningsläger i Portugal när vi når henne.

-Årets feminist är inte illa, det är jag stolt över! Det känns alldeles prefekt att få ett sådant här pris, säger Pia Sundhage.
Hon säger att det är viktigt att hela tiden kämpa och arbeta med frågor om damfotboll även om mycket förbättrats under hennes år inom idrotten.

På fredag, den 14 mars, kommer Pia Sundhage till Mariehamn för att ta emot utmärkelsen på en öppen ceremoni i Stadshuset.

I motiveringen står bland annat:
Utmärkelsen som Årets feminist 2014 går till fotbollstränaren, -spelaren och ledaren Pia Sundhage för att hon genom sin skicklighet, sin benhårda integritet och sin humor lyft en hel idrottsgren till normalitet, där den förut sågs som något udda och konstigt.
...  Feministakademin  på Åland konstaterar att Pia Sundhage är en genuint god förebild för kvinnor och män, för fotbollsspelare, ledare och vanliga dödliga, varken för att eller trots att hon är kvinna. 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »