Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 3 juli, 2015 - 14:44Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:41

Pilgrimstema på Franciskusfesten

300-400 personer beger sig under helgen till Kökar för att delta i en fest som når över religionsgränserna och till minne av Franciskusklostret som fanns på ön. Årets tema är ”Pilgrim i livet” och pilgrimer både från Sverige och fastlandet dyker upp.

– Jag var med för första gången förra året. För min del har det inneburit en vändpunkt i mitt liv. Ett sätt att bottna, komma bort från stress och få ett andligare djup, säger en av pilgrimerna Maria Fager Hohentahl från Stockholm.

I slutet av 70-talet uppstod festen. Och i år varvas frivilligt arbete, gregoriansk sång med föredrag av Fader Henrik om Sankt Olof och högmässor.

­ Den är mycket viktig för Kökars kommun och oss. I ett större perspektiv är det ett försök att enas över gränser inom kristenheten, säger kantor Philip Hällund som är med och arrangerar festligheterna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »