• Kommissarie Rasmus Friman berättar att personer misstänks ha tjänat mycket pengar på att sälja amfetamin. Foto: Robert Jansson.
Publicerad: onsdag, 6 september, 2017 - 06:08

Polisen beslagtog rekordmycket amfetamin

Flera grova brott som på ett eller annat sätt hänger ihop och som gäller narkotikaaffärer. Det har polisen utrett och nu är man klar och lämnar förundersökningarna till landskapsåklagarämbetet för åtalsprövning.

Kommissarie Rasmus Friman som är projektledare för polisens narkotikaprojekt 2017 berättar i ett pressmeddelande att flera personer varit frihetsberövade under förundersökningen och att en person fortsättningsvis är häktad misstänkt för flera grova narkotikabrott.
Bland händelserna som utretts nämner polisen till exempel ett grovt narkotikabrott i Mariehamn i juni. Där beslagtog polisen en avsevärd mängd amfetamin, den största mängd som någonsin beslagtagits på Åland. Rasmus Friman skriver att narkotikaförsäljningen misstänks ha varit mycket omfattande, organiserad, strukturerad och att de inblandade personerna har gjort en avsevärd ekonomisk vinning på att förmedla bland annat amfetaminet.
Bland de övriga händelserna som utretts nämns bland annat grovt hemfridsbrott, grov misshandel, skjutvapenbrott och grova narkotikabrott.

Fler Nyheter

Töftöfärja på översyn

Töftölinjens ordinarie vajerfärja tas ur trafik för översyn i dag söndag, 19 november, vid middagstid.

Östersjön allt mer lik en sjö

Östersjön blir allt mer lik en sjö. Vattnet blir sötare, brunare och varmare och medeltemperaturen har redan stigit med en grad sedan 1980-talet.

Hustrumisshandel gav bötesstraff

En 46-årig man har av Ålands tingsrätt dömts till 420 euro i böter och skadeståndsersättningar för ha misshandlat och hotat sin dåvarande fru.

Vädjar om farledsavgifter

Riksdagsledamot Mats Löfström har i dag tillsammans med tre andra riksdagsledamöter skickat ett brev till svenska sjöfartsverket gällande farledsavgifterna.

Två dömda för narkotikabruk

En 31-årig man och en 28-årig kvinna har av tingsrätten dömts till böter för straffbart bruk av narkotika.

Föglö höjer skatten

Föglöborna får betala en högre inkomstskatt nästa år.

Sextrakasserier ska inte trivialiseras

Heléne Zetterström Dahlqvist intervjuas av Tomas Tornefjell:
- Sexuella trakasserier är ett stort problem på högstadiet. Det säger Heléne Zetterström Dahlqvist, filosofie doktor i hälsovetenskap och lektor vid Mittuniversitet i Sundsvall.

Butik vill få bukt med stökiga ungdomar

Petra Rajalin intervjuas av Sara Lindroos:
Några ungdomar i åldrarna 12-16 år har den senaste tiden orsakat problem på Varubodens butik i centrum av Mariehamn.

Friad trots erkännande

Åtalet mot en 34-årig man som stulit hygienartiklar förkastas på grund av att det väcktes för sent.