• Kommissarie Rasmus Friman berättar att personer misstänks ha tjänat mycket pengar på att sälja amfetamin. Foto: Robert Jansson.
Publicerad: onsdag, 6 september, 2017 - 06:08

Polisen beslagtog rekordmycket amfetamin

Flera grova brott som på ett eller annat sätt hänger ihop och som gäller narkotikaaffärer. Det har polisen utrett och nu är man klar och lämnar förundersökningarna till landskapsåklagarämbetet för åtalsprövning.

Kommissarie Rasmus Friman som är projektledare för polisens narkotikaprojekt 2017 berättar i ett pressmeddelande att flera personer varit frihetsberövade under förundersökningen och att en person fortsättningsvis är häktad misstänkt för flera grova narkotikabrott.
Bland händelserna som utretts nämner polisen till exempel ett grovt narkotikabrott i Mariehamn i juni. Där beslagtog polisen en avsevärd mängd amfetamin, den största mängd som någonsin beslagtagits på Åland. Rasmus Friman skriver att narkotikaförsäljningen misstänks ha varit mycket omfattande, organiserad, strukturerad och att de inblandade personerna har gjort en avsevärd ekonomisk vinning på att förmedla bland annat amfetaminet.
Bland de övriga händelserna som utretts nämns bland annat grovt hemfridsbrott, grov misshandel, skjutvapenbrott och grova narkotikabrott.

Fler Nyheter

Vill förbättra nordiskt studentutbyte

En samnordisk ansökningsportal för alla nordiska universitet och högskolor.

Skördefesten blev lyckad

Liz Mattsson och Henrik Sundberg intervjuas av Tomas Tornefjell
- Årets skördefest lockade ett stort antal besökare och vi är mycket nöjda. Det säger Skördefestens verksamhetsledare Liz Mattsson.

Medieskatt införs

Landskapsregeringen fattar i dag beslut om att införa en media-avgift av skattenatur. Så skriver man i ett pressmeddelande som skickades ut nyss.

Föreslår skola för barn med autism

Mathias Eriksson berättar att SÅHD föreslår att ett resurscentrum för elever med autism och psykiska störningar byggs:
Södra Ålands högstadiedistrikts förbundsstyrelse föreslår att man bygger ett resurscentrum för elever med autism och psykiska störningar.

Janssons kritik överraskade

Landskapets förvaltnings- och utvecklingschef Dan E Eriksson är överraskad över den kritik som Ålandskommitténs vice ordförande Gunnar Jansson kom med i Ålands Radio förra veckan.

Nu öppnar terapibassängen igen

I dag öppnar ÅHS terapibassäng på paramedicinska mottagningen igen.

Få trafikbrott under intensiv helg

Trots en intensiv trafikhelg med anledning av Skördefesten har trafikbrotten varit få. En förare blåste 0,8 promille när polisen gjorde en alkoholkontroll på Tjudövägen i Finström på söndagen.

Nya utrymmen behövs för specialfritids

Förbundsdirektör Veronica Snellman och skoldirektör Mathias Eriksson intervjuas av Nina Smeds:
Södra Ålands högstadiedistrikt kan tänka sig att från och med 2019 ta över specialfritidsverksamheten som Ålands omsorgsförbund i dag har hand om, men det förutsätter att man bygger nya lokaler för verksamheten.

Kompassen ordnade Skördefestutflykt

Siv Ekström med flera intervjuas av Tomas Tornefjell:
Ett 60-tal nyinflyttade ålänningar var med under lördagens busstur till skördefesten, som arrangerades av informationskontoret Kompassen. Under den...