Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 8 oktober, 2015 - 12:59Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:27

Polisen vill ha mer resurser

Har Åland råd med en egen polis? Det frågar Ålands polisförening i en skrivelse till Ålands landskapsregering. Polisen anser att de under de senare åren har fått allt fler arbetsuppgifter samtidigt som deras resurser har minskats. 

Kansliminister Wille Valve (M) säger i en kommentar att han inte kan inte lova mer pengar till polisen, men han tycker att det är bra att polisen påpekar problemen inför de stundande budgetförhandlingarna.

Christoffer Ahlfors, som är förtroendeman för Ålands polisförening, är bland annat bekymrad över att ett flertal nyutbildade poliser inte kan erbjudas fast anställning i dagsläget.

   -Risken är stor att de måste söka sig till andra yrken och då kan vi få mycket svårt att rekrytera nya poliser när de stora pensionsavgångarna kommer, säger Christoffer Ahlfors.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »