Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 26 maj, 2016 - 05:51Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:18

Politisk strid om besparingarna

Sänkta servicenivåer och verksamheter som helt enkelt tas bort. Den bistra verkligheten har den offentliga sektorn att möta de närmaste åren. Centern och delar av övriga oppositionen kritiserar regeringspartierna för att spara för mycket på hälso- och sjukvården och kommunerna, men partiet är beredd att diskutera lagändringar som skulle öka på dagisgrupper och skolklasser. Det beskedet gav vice talman Veronica Thörnroos, centern, när hon i lagtingsdebatten i går (onsdag) gick i debatt med finansminister Mats Perämaa, liberal, då förslaget till första tilläggsbudget debatterades. Hon tecknade en mörk bild av landskapsregeringens Åland, men finansministern efterlyste förslag på besparingar för att komma tillrätta med det underskott centern lämnat efter sig i förra regeringen.

Reporter: Ulf Weman
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »