Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 11 mars, 2024 - 06:02Uppdaterad: måndag, 11 mars, 2024 - 06:02

Pommern lånas ut till ett unikt projekt på Åland - “Gömda ljud i Östersjön”

Sjöfartsmuseet har lånat ut Pommern för en unik konsert med tillhörande installationer. Projektet kallas för “Gömda ljud i Östersjön”. 

Det är den tyska artisten Claudia van Hasselt som driver projektet tillsammans med sin samarbetspartner Nicolas Wiese. Tillsammans med ett stort team har de återskapat ljud och bild från Östersjöns undervattensvärld, bland annat med hjälp av biologisk forskning och dykningar. 

Planen är att konserten ska äga rum den 7 september på Pommern. Delar av installationen kommer förhoppningsvis sedan att stå en längre tid på själva museet.  
– När det kommer väldigt speciella och unika projekt, då tycker vi att det är intressant att vara med, säger Sjöfartsmuseets chef Hanna Hagmark.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »