Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 20 september, 2017 - 15:10
  • Priset på lammlägg kan variera stort i butiker inom samma kedja. Arkivfoto.

Pris på lammlägg debattfråga

En prisskillnad på 125 procent på samma vara mellan två butiker i samma butikskedja. Priset på åländsk lammlägg vid dels Mathishallen i stan och Mattssons i Godby har blivit en debattfråga på sociala media.

Priset per kilo i stan var 22,25, medan kunden kom undan med 9,90 i Godby. Frågan är hur prissättningen egentligen går till och hur lurad man skall känna sig som kund. Mathias Eriksson ab äger de båda butikerna.

- Prissättningen blev fel på grund av den mänskliga faktorn, men det skulle ändå varit cirka åtta euros skillnad per kilo eftersom det vid Hallen var en specialbeställning från Dahlmans som är dyrare än vårt eget styckade kött ute i Mattssons, säger vd Dan-Johan Dahlblom.

I debatten på sociala media kritiseras prissättningen på Mathishallen, som kallas för Ålands dyraste butik. En sak som Dan-Johan Dahlblom kraftigt tar avstånd från.

- Det stämmer inte alls. Vi har de senaste åren sänkt priserna i Hallen i den hårda konkurrens som råder mellan S- och K-kedjorna, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »