Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 25 oktober, 2022 - 06:04Uppdaterad: tisdag, 25 oktober, 2022 - 07:06
  • Det fnderas på hur kollektivtrafiken på landsbygden ska se ut. Arkivbild.

Program för trafikförsörjning på remiss

Landskapsregeringens utkast till Ålands andra trafikförsörjningsprogram för 2023-2026 har skickats ut på remissrunda.

Det förra programmet fokuserade på kollektivtrafiken i tätorten. Det nya trafikförsörjningsprogrammet är inriktat på landsbygden. Infrastrukturminister Christian Wikström (Ob) säger att det största förslaget i utkastet handlar om att titta på möjligheterna att utöka kollektivtrafiken mellan Mariehamn och Godby.

-Det nya programmet är också något öppnare för att det ska finnas större valmöjligheter när det handlar om att utforma trafiken, säger Christian Wikström.

Remissen, som bland annat har gått ut till samtliga kommuner på Åland, genomförs som ett öppet förfarande, vilket innebär att alla har rätt att skriftligen yttra sig över förslaget. Senast den 15 november 2022 vill landskapsregeringen ha in remissvaren om det nya trafikförsörjningsprogrammet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »