Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 24 juni, 2015 - 07:01Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:43

Protest mot nytt Kanonlopp

Kanonloppet blir förstört och det är märkligt och åldersdiskriminerande att de äldre löparna, som utgör stommen av deltagarna år efter år, inte har hörts.

Löparsällskapet Canis Löpus, med sin mentor Stig Orre i spetsen, protesterar mot motionsförbundets och Ålands idrotts beslut att dra om kanonloppsbanan. Årets kanonlopp skall dras via terrängbanan i Jomala, istället för att låta loppet gå där det i stort sett gjort sedan 1968, med avvikelser på grund av väg- och husbyggen.

- Vi är många som har just Kanonloppet som mål för årets träning och vill jämföra prestationer år från år, vilket en ny dragning omöjliggör, skriver Canis Löpus i sitt upprop.

Motionsförbundets Mona-Lisa Wasström menar att det främst är av säkerhetsskäl som man vill dra om banan och komma från en kilometer på nya Godbyvägen.

- Vi har tänkt i många år på det och hållit tummarna för att det skall gå bra, säger hon.

Med den nya sträckningen blir Kanonloppet 22 kilometer långt mot dagens 19,5. Loppet löps lördagen den 10 oktober.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »