Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 20 mars, 2024 - 15:02Uppdaterad: onsdag, 20 mars, 2024 - 17:23
  • Arkivbild av Skarven. Foto: Johan Ågren.

Ramsland: Arbetsavtalen börjar vara i skick

Arbetsavtalen för besättningen ombord på M/S Skarven börjar vara i skick. Det säger Johan Ramsland som är verksamhetsledare på Finlands Skeppsbefälsförbund och som under dagen suttit i möte med arbetsgivaren Nordic Jetline som övertog driften av Föglölinjen den 29 februari i år.

Ramsland säger att facken har påvisat hur arbetsavtalen bör se ut, men korrigeringarna har enligt honom gått lite väl långsamt. Johan Ramsland kan inte ge ett datum för när avtalen ska vara färdigt påskrivna, men enligt honom ska en del anställda nu ha fått korrekta arbetsavtal och övriga bör få det så snabbt som möjligt. Fortfarande har inte alla anställda inom NJL, däribland besättningen på M/S Ådan, fått sina retroaktiva löner utbetalda helt enligt överenskommelse. Enligt Ramsland borde de flesta ha fått sina pengar den här veckan, men han kan inte utlova när samtliga ska ha fått det.  
– Det är på slutrakan så som jag förstår det. Jag hoppas nu att alla problem reds upp, att alla får sin arbetsro och att trafiken löper på utan några problem på den här nivån, säger Johan Ramsland.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »