Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 december, 2015 - 14:29Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:19

Rederi Ab Lillgaard har sålt fraktfartyget Hoburgen

Rederi Ab Lillgaard har sålt fraktfartyget Hoburgen till grekiska köpare. I dag lämnade hon Västerhamn för att bogseras till Tallinn.
Anders Nordlund som är vd på Rederi Ab Lillgaard avslöjar inte exakt vem som köpt Hoburgen eller hur mycket köparen betalat. Men han säger att fartyget säljs eftersom Lillgaard inte har någon användning för det, och på grund av läget på fraktmarknaden har fartyget varit upplagt i hamnen i Mariehamn de senaste åren.
Rederi Ab Lillgaard har tre andra fartyg, ms Fjärdvägen som går linjetrafik mellan Långnäs och Nådendal, ms Largo som kör på Medelhavet och ms Forte som är upplagd i Holland. Om ms Forte också ska säljas återstår att se, men Anders Nordlund säger att läget på ro-ro-marknaden åtminstone globalt sett börjar se bättre ut, även om det fortfarande är dåligt på Östersjön.   

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »