Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 28 juli, 2016 - 06:52Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:13

Regler försvårar mjölksamarbete

Ekologisk mjölk från gårdar i Roslagen som ÅCA förpackar och förädlar skulle börja säljas i butiker i Roslagen och Stockholm om två veckor. Men nu har problem uppstått som försenar projektet.
Sune Hansson, ordförande i Roslagsmjölk, berättar för Norrtelje tidning att det är standardmått och arbetsskyddslagar som satt käppar i hjulet.
- I Finland är vagnarna som mjölken staplas i en våning högre än i Sverige och backarna som levereras till mindre butiker får väga 20 kilo. I Sverige är maxvikten 16 kilo, säger Sune Hansson till tidningen.
Nu måste utrustningen på ÅCA byggas om och det belastar hela projektet säger Sune Hansson. Men han tror fortfarande att försäljningen ska bli verklighet och på längre sikt vill Roslagsbönderna starta ett eget mejeri i Östhammar eller Norrtälje.
- Först vill vi komma igång på Åland och ser hur affärsidén håller. På längre sikt är målet ett eget mejeri, säger Sune Hansson till Norrtelje tidning.

Reporter: Malin Lundberg
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »