Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 24 april, 2015 - 13:45Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:52

Rettig Groups omsättning sjönk

Rederiet Bores beslut att lämna det förlustbringande torrlastsegmentet ledde till färre fartyg och en lägre omsättning. Det i sin tur bidrog till att Rettig Groups omsättning sjönk med 5,7 procent till 211,8 miljoner euro mellan 1 januari och 23 april i år, jämfört med samma period i fjol. Det skriver Rettig Group i ett pressmeddelande.
Rettig Groups rörelseresultat förbättrades med 4,8 procent till 10,9 miljoner euro, men det fria kassaflödet sjönk med 93,8 procent till minus 34,5 miljoner euro, mycket på grund av investeringar man gjorde när man utökade aktieinnehavet i försäkringsaktiebolaget Alandia från 17 procent i början av året till 24,8 procent i dag.
Rettig Group består, förutom av Bore, av Rettig ICC som tillverkar värmeelement och reglage för inomhustemperatur samt Nordkalk som gör kalkstensbaserade produkter. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »