Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 28 april, 2015 - 13:20Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:51

S kritiserar stadens budgetprocess

Socialdemokraterna i Mariehamn är mycket kritiska till stadens budgetprocess som infördes 2013 och anser att den ekonomiska makten förskjutits till tjänstemännen från de folkvalda.
   - Detta leder till att politikerna i nämnderna tvingas slå fast budgetramarna och skattörets pris utan att känna till vad budgeten innehåller. På det sättet kan inte heller någon debatt uppstå eftersom politikerna inte vet vad ramarna innehåller, säger stadsstyrelsens viceordförande Sara Kemetter. Nu föreslår man via stadsstyrelsen att ramar och ett preliminärt förslag till verksamhet och skattöre ges i juni och att nämnderna och stadsstyrelsen under hösten sammanställer budgeten som sedan antas i oktober och november.
Socialdemokraterna vill också att antalet medlemmar i nämnderna och fullmäktige bibehålls och att man bibehåller både äldrerådet och kultur-och fritidsnämnden.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »