Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 12 april, 2018 - 13:48
  • Saltviks kommunfullmäktige tänker fortsätta jobba för att Saltvik ska få vara en egen kommun. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Saltviksfullmäktige diskuterade folkomröstningen

Kommunfullmäktige i Saltvik kommer fortsättningsvis att verka för att Saltvik inte ska slås samman med någon eller några andra kommuner.

Det beslöt man på sitt senaste möte då man diskuterade den rådgivande folkomröstningen som hölls den 28 januari. Den visade att 69,05 procent av de röstande ansåg att Saltvik även i fortsättningen ska vara en självständig kommun.

Fullmäktige skriver i sitt beslut att man i stället för kommunsammanslagning kommer verka för ett utvecklat samarbete med andra kommuner i den omfattning det anses vara till nytta. Man anser också att landskapsregeringen ska respektera folkomröstningens resultat i sitt fortsatta arbete med kommunstrukturreformen.

Två fullmäktigeledamöter, Silvana Fagerholm-Sjöblom och Ann-Kristin Eriksson, reserverade sig mot majoritetens beslut.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »