Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 22 augusti, 2017 - 14:08
  • Strandgatan-Villagränd är en del i planeringen av Rönnbergs torg intill Östra utfarten.

Samråd om Strandgatan-Villagränd

Den 28 september hålls ett samrådsmöte gällande det nya planutkastet som tagits fram för tomten i hörnet Strandgatan-Villagränd i Mariehamn.

Stadsutvecklingsnämnden fick i går ta del av utkastet som innebär att ett hus som är 4,5 våningar får byggas mot Strandgatan och ett hus som är 3,5 våningar får byggas mot Servicegatan. Som vi berättat tidigare tycker stadsarkitekt Sirkka Wegelius inte att så höga hus borde få byggas på tomten, men nämnden är av annan åsikt.

Grannar och berörda kommer att få inbjudan till samrådsmötet och därtill kommer staden att lägga in en kungörelse i tidningarna. När man tagit del av åsikterna på mötet ska man jobba vidare med planförslaget och slutligen blir det upp till stadsfullmäktige att godkänna det.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »