Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 6 maj, 2024 - 13:50Uppdaterad: måndag, 6 maj, 2024 - 14:05
  • Sara Kemetter lämnar stadsstyrelsen. Arkivbild.

Sara Kemetter lämnar stadsstyrelsen

Sara Kemetter (S) lämnar uppdraget som ledamot i stadsstyrelsen. Orsaken är att Sara Kemetter är huvudförtroendeman för Akava Åland som företräder medlemmar i Mariehamns stad. 

“Kemetter har i samråd med stadsfullmäktiges ordförande och kanslichefen konstaterat att det i hennes uppdrag som huvudförtroendeman har kommit att ingå intressebevakar- och förhandlingsuppgifter som gör att hon inte är valbar som ledamot i stadsstyrelsen.”, skriver kanslichefen Emma Dahlén i beredningen inför stadsstyrelsens möte imorgon, tisdag. 

Inför mötet är stadsdirektören Arne Selanders förslag att stadsstyrelsen föreslår inför stadsfullmäktige att fullmäktige konstaterar att Sara Kemetter har avgått från sitt uppdrag som ledamot i stadsstyrelsen samt att det förrättas ett val av ny ledamot till stadsstyrelsen för återstoden av mandatperioden 2024–2025. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »