Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 17 mars, 2024 - 21:30Uppdaterad: måndag, 18 mars, 2024 - 09:24

Sjöfartsredaktör om "Nya Ålandsfärjan”: Efterfrågan finns men vad förväntar sig passagerarna?

Passagerarnas betalningsvilja och resenärernas förväntningar. Det är saker som Pär-Henrik Sjöström, pensionerad chefredaktör för den svenska tidsskriften Sjöfartstidningen, menar att initiativet som vill starta ett folkrederiet för rutten mellan Kapellskär och Mariehamn bör beakta innan man går vidare.

Man behöver också tänka på den relativt stora konkurrensen, säger Sjöström. 
– Det finns inget tvivel om att efterfrågan inte skulle finnas. Men om ett nytt rederi kommer in på den tänkta linjen måste man ta i beaktande att det finns ett antal avgångar mellan Mariehamn och Stockholm, Långnäs och Kapellskär och dessutom finns linjen Eckerö-Grisslehamn. Det bör man ha med i kalkylerna, det är ingenting som säger att man genast kommer upp i 700 000 passagerare per år som Rosella hade, säger Pär-Henrik Sjöström. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »