Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 1 september, 2015 - 07:23Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:33

Sjömansavdrag minskas nästa år

Sjömanspensionerna skall bli lika pensionssystemet för arbetstagare från årsskiftet. Det föreslås i en riksreform. Bland annat sänks avdraget i kommunalbeskattningen, vilket beräknas ge de åländska kommunerna 750.000 euro mer i skatteinkomster från och med nästa år.

Landskapsregeringen vill nu ha en ändring i den åländska kommunalskattelagen, för att reformen skall träda i kraft samtidigt som i riket. Åland har egen behörighet när det gäller kommunalskatten, men landskapsregeringen har inte hörts av social- och hälsovårdsminister eller av riksdagens utskott inför reformen. Därför har ändringen av kommunalskattelagen nu beretts brådskande, utan att ha skickats på remiss. Lagtinget diskuterar frågan på onsdag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »