Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 23 augusti, 2016 - 12:29Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:10

Ska stadsdelen Sveden förtätas?

Hur vill de boende i Sveden i Mariehamn att stadsdelen ska utvecklas? Det vill stadsutvecklingsnämnden veta och därför tänker man ordna ett samrådsmöte för invånarna inom den närmaste månaden.
   Stadsarkitektkansliet anser att stadsplanen bör uppdateras och har utrett hur området varsamt kunde förtätas genom att omplacera outnyttjade byggrätter på tomterna. Utredningen blev klar 2012 men museibyrån sade att ett fullt utnyttjande av områdets byggnadsrätt skulle resultera i en kvalitetssänkning och planerna lades på is.
   - Nu vill vi komma vidare och veta hur de boende i området ser på frågan. Ska vi göra en bevarandeplan eller en plan som tillåter en viss förtätning av området, säger stadsarkitekten Sirkka Wegelius, som säger att det viktiga är att få en uppdaterad enhetlig stadsplan så man slipper frimärksplaner och undantagstillstånd.

Stadsdelen Sveden sträcker sig från Skillnadsgatan i norr och lite förbi Pingstkyrkan i söder. Området genomkorsas av Ålandsvägen, Torggatan och Öhbergsvägen. 

Reporter: Malin Lundberg
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »