Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 1 december, 2015 - 10:51Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:19

Skärgårdsstad alternativ för Svinö

Bygg ut Svinö holme enligt alternativ ”Skärgårdsstaden”, alltså med småhus och ett fyravåningshus på östra och södra delen! Det föreslår stadsutvecklingsnämnden i Mariehamn.

Enligt en medborgarenkät som besvarades av 644 personer vill 65 procent att Svinö bevaras som rekreationsområde, 20 procent att man bygger småhus och 13 procent att man exploaterar området med flera höghus. Nämnden vill också lämna en öppning för en större exploatering på västra sidan om det i framtiden visar sig att befolkningen ökar mer än man nu räknar med.

Ärendet går vidare till stadsstyrelsen och -fullmäktige. Dessutom krävs diskussioner med landskapet som äger mest mark på Svinö.

-Om allt går enligt planerna kan vi om två år börja med en delgeneralplan för Svinö och därefter med detaljplanering, säger stadsarkitekt Sirkka Wegelius.

Reporter: Bengt Hannus
bengt.hannus@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »